Etimek Tatlısı Malzemeleri
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- Yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 2 poşet toz kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Etimek Tatlısı Yapılışı
İlk olarak kullanacağını
etimekleri dikdörtgen bir tepsiye dizin.
Sonra şerbeti için bir tencereye
2 bardak şeker ilave edip orta ateşte kahverengi olana kadar pişirin.
Şeker kahverengi olduktan sonra 2
su bardağı su ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
Şeker eridikten sonra hazır olan
şerbeti etimeklerin üzerine ilave edin.
Daha sonra muhallebisi için 1
litre süt, 8 kaşık şeker, 3 fincan un, 1 paket vanilya ve yarım paket margarini
bir tencereye alın.
Malzemeleri tencereye ilave
ettikten sonra koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvam alıp hazır olunca
pişirme işlemini bitirip etimeklerin üzerine yayın.
Muhallebileri yaydıktan sonra
soğuması için beklemeye alın.
Son olarak kremşantiyi hazırlayıp
soğuyan muhallebinin üzerine yayın.
Üzerini meyve parçaları ve ya
fıstık ile süsleyip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis
edebilirsiniz.
Etimek tatlısı tarifi hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder