Etimek Tatlısı Tarifi



 

 

Etimek Tatlısı Malzemeleri



  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su


Muhallebisi için:


  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 Türk kahvesi fincanı un
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya


Üzeri için:


  • 2 poşet toz kremşanti
  •   1 su bardağı soğuk süt


Etimek Tatlısı Yapılışı


İlk olarak kullanacağını etimekleri dikdörtgen bir tepsiye dizin.
Sonra şerbeti için bir tencereye 2 bardak şeker ilave edip orta ateşte kahverengi olana kadar pişirin.
Şeker kahverengi olduktan sonra 2 su bardağı su ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
Şeker eridikten sonra hazır olan şerbeti etimeklerin üzerine ilave edin.
Daha sonra muhallebisi için 1 litre süt, 8 kaşık şeker, 3 fincan un, 1 paket vanilya ve yarım paket margarini bir tencereye alın.
Malzemeleri tencereye ilave ettikten sonra koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvam alıp hazır olunca pişirme işlemini bitirip etimeklerin üzerine yayın.
Muhallebileri yaydıktan sonra soğuması için beklemeye alın.
Son olarak kremşantiyi hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine yayın.
Üzerini meyve parçaları ve ya fıstık ile süsleyip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Etimek tatlısı tarifi hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri