Ev Baklavası Tarifi






Ev baklavası malzemeleri:



  •     Mısır nişastası
  •     200 gram margarin
  •     250 gram ceviz ve ya fındık
  •     Aldığı kadar un
  •     Yarım çay kaşığı tuz
  •     1 tatlı kaşığı sirke
  •     1 adet kabartma toz
  •     1 su bardağı sıvı yağ
  •     1 su bardağı süt
  •     3 adet yumurta


Şerbeti İçin;



  •     4 su bardağı şeker
  •     5 su bardağı su
  •     2-3 damla limon suyu


Ev baklavasının yapılışı:


Ev baklavası için; bir kaba 3 adet yumurtayı kırın üzerine bir bardak süt, bir bardak sıvı yağ, yarım çay kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı sirke ekleyin iyice karıştırıp aldığı kadar un ekleyin.
Sonra yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar iyice yoğurun.
Yumuşak bir hale gelen hamuru 30 eşit  parçaya ayırın ve ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamurlardan birinin üzerine mısır nişastası ilave edip oklava kullanarak küçük bir tabak boyutunda açıp kenarda bekletin.
Diğer hamurları da aynı şekilde tabak boyutunda açın ve onar parça halinde ayırın.
On parçaya nişasta serpin ve oklava kullanarak fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Sonra tepsinin içerisine on parça hamuru ilave edip ceviz ve ya fındığı üzerine serpin.
Diğer on parça hamuru da aynı şekilde önce küçük tabak boyutunda sonra fırın tepsisi büyüklüğünde açıp tepsiye ilave edin.
O yufkanın üzerine de ceviz ve ya fındığı serpip baklavanın ikinci katını hazır hale getirin.
On kalan on parçayı da aynı şekilde açıp fırın tepsisine yerleştirin.
Daha sonra tepsideki yufkaları istediğiniz baklava dilimi şeklinde kesin.
Baklavanın üzerine 200 gram kadar margarini eritip eşit bir şekilde dökün ve fırında kızarana kadar pişirin.
Son olarak su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın ve baklava piştikten sonra şerbetini ilave ederek servise hazır hale getirin.

Ev Baklavası Tarifi hazır.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri