Mandalina Tatlısı Tarifi






Mandalina Tatlısı Malzemeleri



  • 500 gram mandalina (ince kabuklu)
  •  450 gram toz şeker
  • 500 ml. su
  •  1/2 adet taze limon suyu



Mandalina Tatlısı Tarifi


İlk olarak kullanacağınız mandalinaları yıkayın ve durulayın.
Duruladıktan sonra bıçağın tırtıklı kısmıyla üzerinden geçin.
Mandalinanın kabuklarının birazını rendeyle alın.
Sonra mandalinaya kürdanla 4 noktadan delik açın ve su dolu kabın içerisinde bir gün bekletin.
Mandalinalar suda beklerken suyunu sık şekilde değiştirmelisiniz.
Mandalinalar 1 gün suda bekledikten sonra tencerenin içerisine alın ve su ekleyip 15 dakika kısık ateşte kaynatın.
15 dakika kaynattıktan sonra suyunu boşaltın ve üzerine tekrar su ekleyip 15 dakika daha kaynatın.
Mandalinanın kaynama işlemi bittikten sonra soğuması için soğuk suyun içerisine yerleştirin.
Soğuduktan sonra ise yatay şekilde ortadan ikiye ayırın.
Mandalinaları ortadan ikiye ayırdıktan sonra kabuklu kısımları altta kalacak şekilde tavaya dizin.
Sonra bir kabın içerisine toz şeker, limon suyu ve su ekleyip iyice karıştırın.
Karışım iyice karıştıktan sonra mandalinaların üzerine ilave edin.
Karışımı da ilave ettikten sonra orta ateşte 30 dakika pişirin.
30 dakika piştikten sonra tatlıyı ocaktan alın.
Kaymak ve ya kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.


Mandalina Tatlısı Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri