Mandalina Tatlısı Malzemeleri
- 500 gram mandalina (ince kabuklu)
- 450 gram toz şeker
- 500 ml. su
- 1/2 adet taze limon suyu
Mandalina Tatlısı Tarifi
İlk olarak kullanacağınız
mandalinaları yıkayın ve durulayın.
Duruladıktan sonra bıçağın
tırtıklı kısmıyla üzerinden geçin.
Mandalinanın kabuklarının
birazını rendeyle alın.
Sonra mandalinaya kürdanla 4
noktadan delik açın ve su dolu kabın içerisinde bir gün bekletin.
Mandalinalar suda beklerken
suyunu sık şekilde değiştirmelisiniz.
Mandalinalar 1 gün suda
bekledikten sonra tencerenin içerisine alın ve su ekleyip 15 dakika kısık
ateşte kaynatın.
15 dakika kaynattıktan sonra
suyunu boşaltın ve üzerine tekrar su ekleyip 15 dakika daha kaynatın.
Mandalinanın kaynama işlemi
bittikten sonra soğuması için soğuk suyun içerisine yerleştirin.
Soğuduktan sonra ise yatay
şekilde ortadan ikiye ayırın.
Mandalinaları ortadan ikiye
ayırdıktan sonra kabuklu kısımları altta kalacak şekilde tavaya dizin.
Sonra bir kabın içerisine toz
şeker, limon suyu ve su ekleyip iyice karıştırın.
Karışım iyice karıştıktan sonra
mandalinaların üzerine ilave edin.
Karışımı da ilave ettikten sonra
orta ateşte 30 dakika pişirin.
30 dakika piştikten sonra tatlıyı
ocaktan alın.
Kaymak ve ya
kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Mandalina Tatlısı Tarifi hazır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder