Bisküvi Pastası
Malzemeleri
- 1 paket 165 gr pötibör bisküvi
- 850 ml süt
- 60 gr un (yarım su bardağı)
- 50 gr nişasta (yarım su bardağı)
- 165 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
- 2 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- 1 kutu süt kreması
- 1 paket vanilya
Arası için;
- Meyve parçaları
Süslemek için;
- Damla çikolata
- Fıstık
- Meyve
Bisküvi Pastası
Tarifi
Bir tencerenin içerisinde şeker ve 2 adet yumurta sarısını
iyice çırpın.
Bir süre çırptıktan sonra üzerine süt ekleyip çırpma
işlemine devam edin.
Sonra nişasta ve un ilave edip iyice karıştırın ve tencereyi
ocağa alın.
Puding iyice pişene kadar durmadan karıştırmaya devam edin.
Puding kaynadıktan 2 dakika kadar sonra ocağın altını
kapatın ve vanilya ilave edin.
Sonrasında pudingin üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
Puding biraz soğuduktan sonra puding krema kıvamı alana kadar
mikserden geçirin.
Bir kek kalıbına streç film yerleştirin ve streç filmin
üzerine 4 kat bisküvi dizin.
4 kat bisküvinin üzerine puding dökün ve yayın.
Sonra istediğiniz meyve parçalarını ekleyin.
Üzerine tekrar 4 kat bisküvi sıralayın, puding ve meyve
parçalarını da ilave edin.
Bu şekilde malzemeler bitene kadar yerleştirmeye devam edin.
Son sıraya sadece bisküvi dizin ve dolaba yerleştirip 1-2
saat soğumasını bekleyin.
Bir kabın içerisinde vanilya ve süt kremasını iyice çırpın
ve pastayı dolaptan çıkarın.
Dolaptan çıkardığınız pastanın üzerine hazırladığınız
kremayı döküp iyice yayın.
Dilerseniz üzerini meyve parçaları ve ya çikolata ile
süsleyebilirsiniz.
Bisküvi Pastası
Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder