Bisküvi Pastası Tarifi





Bisküvi Pastası Malzemeleri

  • 1 paket 165 gr pötibör bisküvi
  • 850 ml süt
  • 60 gr un (yarım su bardağı)
  • 50 gr nişasta (yarım su bardağı)
  • 165 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 kutu süt kreması
  • 1 paket vanilya

Arası için;
  • Meyve parçaları
Süslemek için;
  •  Damla çikolata
  • Fıstık
  • Meyve

Bisküvi Pastası Tarifi

Bir tencerenin içerisinde şeker ve 2 adet yumurta sarısını iyice çırpın.
Bir süre çırptıktan sonra üzerine süt ekleyip çırpma işlemine devam edin.
Sonra nişasta ve un ilave edip iyice karıştırın ve tencereyi ocağa alın.
Puding iyice pişene kadar durmadan karıştırmaya devam edin.
Puding kaynadıktan 2 dakika kadar sonra ocağın altını kapatın ve vanilya ilave edin.
Sonrasında pudingin üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
Puding biraz soğuduktan sonra puding krema kıvamı alana kadar mikserden geçirin.
Bir kek kalıbına streç film yerleştirin ve streç filmin üzerine 4 kat bisküvi dizin.
4 kat bisküvinin üzerine puding dökün ve yayın.
Sonra istediğiniz meyve parçalarını ekleyin.
Üzerine tekrar 4 kat bisküvi sıralayın, puding ve meyve parçalarını da ilave edin.
Bu şekilde malzemeler bitene kadar yerleştirmeye devam edin.
Son sıraya sadece bisküvi dizin ve dolaba yerleştirip 1-2 saat soğumasını bekleyin.
Bir kabın içerisinde vanilya ve süt kremasını iyice çırpın ve pastayı dolaptan çıkarın.
Dolaptan çıkardığınız pastanın üzerine hazırladığınız kremayı döküp iyice yayın.
Dilerseniz üzerini meyve parçaları ve ya çikolata ile süsleyebilirsiniz.


Bisküvi Pastası Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri