Afyon Sarma Tarifi



 

 

Afyon Sarma Malzemeleri


1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket (125 gr) tereyağı
Biraz damla sakızı
1 ufak paket kaymak

Afyon Sarma Yapılışı


Tencerenin içerisine 1 su bardağı un ilave edip kavurun.
Sonra 1 litre süt, 125 gram tereyağı, damla sakızı, ufak paket kaymak ve 1 su bardağı toz şeker ilave edin.
Sonrasında muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
Muhallebi piştikten sonra mikser yardımıyla çırpın.
Fırın tepsisinin içerisine Hindistan cevizi yayın ve kaplayın.
Sonra muhallebiyi dökerek ince bir tabaka oluşturun.
Muhallebi tabakasının üzerine sütle sulandırıp kaymağı ilave edin.
Sonrasında buzdolabına alıp bir gün bekletin.
Bir gün buzdolabında durduktan sonra afyon sarmalarını kare şekilde kesip rulo yapın.
Afyon sarmalarının üzerini fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.


Afyon Sarma Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri