Afyon Sarma Malzemeleri
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket (125 gr) tereyağı
Biraz damla sakızı
1 ufak paket kaymak
Afyon Sarma Yapılışı
Tencerenin içerisine 1 su bardağı un ilave edip kavurun.
Sonra 1 litre süt, 125 gram tereyağı, damla sakızı, ufak
paket kaymak ve 1 su bardağı toz şeker ilave edin.
Sonrasında muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
Muhallebi piştikten sonra mikser yardımıyla çırpın.
Fırın tepsisinin içerisine Hindistan cevizi yayın ve
kaplayın.
Sonra muhallebiyi dökerek ince bir tabaka oluşturun.
Muhallebi tabakasının üzerine sütle sulandırıp kaymağı ilave
edin.
Sonrasında buzdolabına alıp bir gün bekletin.
Bir gün buzdolabında durduktan sonra afyon sarmalarını kare
şekilde kesip rulo yapın.
Afyon sarmalarının üzerini fıstık
ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afyon Sarma Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder