Kıbrıs Tatlısı Tarifi



 

 

Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri


   4 tane yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı hindistan cevizi
    1 su bardağı ceviz - fıstık
    1 su bardağı galeta unu
    2 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler


    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su

Kreması için malzemeler


    1 litre süt
    Yarım su bardağı nişasta
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 paket kremşanti


Kıbrıs Tatlısı Yapılışı 

 


Kıbrıs tatlısı yapımına şerbeti hazırlayarak başlayın.
Orta boy bir tencereye su ve şeker ekleyip iyice kaynatın.
Su ve şeker karışımı iyice kaynadıktan sonra soğuması için kenara alın.
Sonra karıştırma kabına yumurta ve toz şeker ilave edip 4-5 dakika mikser yardımıyla çırpın.
Yumurta ve toz şeker karıştıktan sonra diğer malzemeleri ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın.
Hazır olan kek hamurunu 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kıbrıs tatlısının keki piştikten sonra dilimleyin ve önceden hazırladığınız şerbeti üzerine dökün.
Daha sonra kreması için;
Bir tencerenin içerisine süt, nişasta ve toz şeker ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
Krema piştikten sonra ocaktan alın ve soğuduktan sonra kremşanti ilave edip çırpın.
Hazır olan kremayı Kıbrıs tatlısının üzerine ilave edip iyice yayın.
Son olarak üzerine çekilmiş ceviz ve ya fıstık ilave edin.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi hazır.
Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri