Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri
4 tane yumurta
1 su bardağı toz
şeker
1 su bardağı
zeytinyağı
1 su bardağı
hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz
- fıstık
1 su bardağı
galeta unu
2 paket vanilya
1 paket kabartma
tozu
Şerbet için malzemeler
2 su bardağı toz
şeker
2 su bardağı su
Kreması için malzemeler
1 litre süt
Yarım su bardağı
nişasta
Yarım su bardağı
toz şeker
1 paket kremşanti
Kıbrıs Tatlısı Yapılışı
Kıbrıs tatlısı yapımına şerbeti hazırlayarak başlayın.
Orta boy bir tencereye su ve şeker ekleyip iyice kaynatın.
Su ve şeker karışımı iyice kaynadıktan sonra soğuması için
kenara alın.
Sonra karıştırma kabına yumurta ve toz şeker ilave edip 4-5
dakika mikser yardımıyla çırpın.
Yumurta ve toz şeker karıştıktan sonra diğer malzemeleri
ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın.
Hazır olan kek hamurunu 180 derece ısıtılmış fırında üzeri
kızarana kadar pişirin.
Kıbrıs tatlısının keki piştikten sonra dilimleyin ve önceden
hazırladığınız şerbeti üzerine dökün.
Daha sonra kreması için;
Bir tencerenin içerisine süt, nişasta ve toz şeker ekleyip
sürekli karıştırarak pişirin.
Krema piştikten sonra ocaktan alın ve soğuduktan sonra
kremşanti ilave edip çırpın.
Hazır olan kremayı Kıbrıs tatlısının üzerine ilave edip
iyice yayın.
Son olarak üzerine çekilmiş ceviz ve ya fıstık ilave edin.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder