Ekmek Kadayıf Tarifi



 

 

Ekmek Kadayıfı Malzemeleri

  

  • 1 hazır ekmek kadayıfı
  • 1 kg toz şeker
  • 1 paket kaymak
  • 10 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  •  250 gram çekilmiş fıstık


Ekmek Kadayıfı Yapılışı


İlk olarak bir tavaya 1 bardak şeker ve limon suyunu ilave edin.
Limon ve şekeri ilave ettikten sonra ise kahverengi olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kullanacağınız tencereye su ve kalan şekeri ekleyip orta derece ateşte kaynatın.
Önceden tavada pişirdiğiniz şeker ve limon suyu karışımını da kahverengi olunca tencereye ilave edip karıştırın.
Son olarak 1 dakika kadar karıştıktan sonra ocaktan indirin.
Sonra kadayıfı bir tepsinin içine yerleştirip 3 bardak soğuk su boşaltın.
Suyu ilave edince 10 dakika kadar bastırarak fazla suyunu süzün.
Fazla suyu süzdükten sonra tepsiyi kısık ateşe alın ve hazırladığınız şerbeti üzerine yavaş yavaş ilave edin.
Kısık ateşte pişerken kenarlara doğru biriken şerbeti kaşık yardımıyla alıp kadayıfın üzerine doğru ilave edin.
Kadayıflar pişene kadar bu şekilde sürekli devam edin, bu arada kadayıfın altının yanmamasına dikkat edin.
Yarım saat civarı piştikten sonra kadayıf kabaracaktır.
Kadayıf kabardıktan sonra pişirme işlemini sonlandırıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kadayıfları dilimleyip dilerseniz kaymak ve fıstık ile servis edebilirsiniz.


Ekmek Kadayıfı Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri