Ekmek Kadayıfı Malzemeleri
- 1 hazır ekmek kadayıfı
- 1 kg toz şeker
- 1 paket kaymak
- 10 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- 250 gram çekilmiş fıstık
Ekmek Kadayıfı Yapılışı
İlk olarak bir tavaya 1 bardak şeker ve limon suyunu ilave
edin.
Limon ve şekeri ilave ettikten sonra ise kahverengi olana
kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Kullanacağınız tencereye su ve kalan şekeri ekleyip orta
derece ateşte kaynatın.
Önceden tavada pişirdiğiniz şeker ve limon suyu karışımını
da kahverengi olunca tencereye ilave edip karıştırın.
Son olarak 1 dakika kadar karıştıktan sonra ocaktan indirin.
Sonra kadayıfı bir tepsinin içine yerleştirip 3 bardak soğuk
su boşaltın.
Suyu ilave edince 10 dakika kadar bastırarak fazla suyunu
süzün.
Fazla suyu süzdükten sonra tepsiyi kısık ateşe alın ve
hazırladığınız şerbeti üzerine yavaş yavaş ilave edin.
Kısık ateşte pişerken kenarlara doğru biriken şerbeti kaşık
yardımıyla alıp kadayıfın üzerine doğru ilave edin.
Kadayıflar pişene kadar bu şekilde sürekli devam edin, bu
arada kadayıfın altının yanmamasına dikkat edin.
Yarım saat civarı piştikten sonra kadayıf kabaracaktır.
Kadayıf kabardıktan sonra pişirme işlemini sonlandırıp
soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kadayıfları dilimleyip dilerseniz kaymak ve
fıstık ile servis edebilirsiniz.
Ekmek Kadayıfı Tarifi
hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder