Profiterol Malzemeleri
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- bir tutam tuz
Profiterol Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 paket hazır çikolata sosu
Profiterol Yapılışı
Bir tencerenin içerisine margarin, 1 bardak su, 1 yemek
kaşığı kadar toz şeker ve çok az tuz koyup karıştırarak kaynatın.
Kaynarken içerisine 1 su bardağı un ilave edip 2-3 dakika
boyunca karıştırarak pişirin.
Pişirme işlemi bittikten sonra kenara alarak 10 dakika
soğumasını bekleyin.
Hamur 10 dakika kadar dinlendikten sonra teker teker 3
yumurtayı hamura yedirin.
Fakat dikkat etmeniz gereken bir nokta var; yumurtaları tek
tek yedirmeniz lazım.
Aynı anda yedirmeye çalışırsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Yapışkan bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edin.
Yumurtaları yedirince hazırlanan hamuru 10 dakika
dinlendirin.
Hamur 10 dakika dinlendikten sonra ise kullanacağınız
tepsinin içerisine hamurdan ceviz boyutunda parçalar alarak boşlu bırakarak
dizin.
Bütün parçaları tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış
180 derece fırında üzeri kızarana kadar yani 35-40 dakika civarı pişirin.
Hamurlar pişerken bir yandan profiterol kremasını
hazırlayın.
Farklı bir tencereye süt, un, yumurta ve şeker ekleyip
karıştırarak pişirin.
Malzemeler piştikten sonra ocaktan indirin ve vanilyayı
içerisine ilave edin.
Fırındaki hamurlar piştikten sonra hazır olan hamurları
ortadan ikiye ayırıp içlerine profiterol kreması ilave edin.
Son olarak üzeri için kullanacağınız çikolata sosunu paketin
üzerindeki talimatlara uyarak hazırlayın ve üzerine ilave edin.
Profiterol tarifi hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder