Profiterol Tarifi



 

 

 

Profiterol Malzemeleri



  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • bir tutam tuz


Profiterol Kreması için;


  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya


Üzeri İçin:

1 paket hazır çikolata sosu


Profiterol Yapılışı



Bir tencerenin içerisine margarin, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı kadar toz şeker ve çok az tuz koyup karıştırarak kaynatın.
Kaynarken içerisine 1 su bardağı un ilave edip 2-3 dakika boyunca karıştırarak pişirin.
Pişirme işlemi bittikten sonra kenara alarak 10 dakika soğumasını bekleyin.
Hamur 10 dakika kadar dinlendikten sonra teker teker 3 yumurtayı hamura yedirin.
Fakat dikkat etmeniz gereken bir nokta var; yumurtaları tek tek yedirmeniz lazım.
Aynı anda yedirmeye çalışırsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Yapışkan bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edin.
Yumurtaları yedirince hazırlanan hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamur 10 dakika dinlendikten sonra ise kullanacağınız tepsinin içerisine hamurdan ceviz boyutunda parçalar alarak boşlu bırakarak dizin.
Bütün parçaları tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yani 35-40 dakika civarı pişirin.
Hamurlar pişerken bir yandan profiterol kremasını hazırlayın.
Farklı bir tencereye süt, un, yumurta ve şeker ekleyip karıştırarak pişirin.
Malzemeler piştikten sonra ocaktan indirin ve vanilyayı içerisine ilave edin.
Fırındaki hamurlar piştikten sonra hazır olan hamurları ortadan ikiye ayırıp içlerine profiterol kreması ilave edin.
Son olarak üzeri için kullanacağınız çikolata sosunu paketin üzerindeki talimatlara uyarak hazırlayın ve üzerine ilave edin.

Profiterol tarifi hazır.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri