Portakallı Revani Tarifi





Portakallı Revani Malzemeleri


3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbet malzemeleri:


2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu

Portakallı Revani Yapılışı


İlk olarak büyük boy bir karıştırma kabına toz şeker ve yumurtaları ilave edip mikser yardımıyla çırpın.
Çırpma işlemini yaparken kabartma tozu ve un dışında diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
Not: Kullandığınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır, donmuş haldeki malzeme kullanmayın.
Malzemeleri iyice çırptıktan sonra ise un ve kabartma tozunu ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın.
Sonra büyük bir borcamı yağlayın ve içerisine hazırladığınız hamuru ilave edin.
Borcamdaki hamuru önceden ısıtılmış 175 derece fırına yerleştirip pişirin.
Portakallı revani hamurunu fırına verdikten sonra şerbetini hazırlamaya başlayın.
Şerbeti için orta boy bir tencereye 1 çay bardağı portakal suyu, toz şeker ve 2 bardak suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.
Şerbetin kıvamının çok cıvık olmamasına dikkat edin.
Önceden fırına verdiğiniz revani fırından çıktıktan sonra şerbetini üzerine ilave edin.
Revaninin üzerine isterseniz toz haldeki Hindistan cevizi ve ya fıstık ekleyebilirsiniz.
2-3 saat dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp servise hazır hale getirebilirsiniz.

Portakallı Revani Tarifi hazır.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri