Portakallı Revani Malzemeleri
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Şerbet malzemeleri:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Yapılışı
İlk olarak büyük boy bir karıştırma kabına toz şeker ve
yumurtaları ilave edip mikser yardımıyla çırpın.
Çırpma işlemini yaparken kabartma tozu ve un dışında diğer
malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
Not: Kullandığınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır,
donmuş haldeki malzeme kullanmayın.
Malzemeleri iyice çırptıktan sonra ise un ve kabartma tozunu
ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın.
Sonra büyük bir borcamı yağlayın ve içerisine hazırladığınız
hamuru ilave edin.
Borcamdaki hamuru önceden ısıtılmış 175 derece fırına
yerleştirip pişirin.
Portakallı revani
hamurunu fırına verdikten sonra şerbetini hazırlamaya başlayın.
Şerbeti için orta boy bir tencereye 1 çay bardağı portakal
suyu, toz şeker ve 2 bardak suyu ilave edip karıştırarak kaynatın.
Şerbetin kıvamının çok cıvık olmamasına dikkat edin.
Önceden fırına verdiğiniz revani fırından çıktıktan sonra şerbetini üzerine ilave edin.
Revaninin üzerine isterseniz toz haldeki Hindistan cevizi ve
ya fıstık ekleyebilirsiniz.
2-3 saat dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp servise
hazır hale getirebilirsiniz.
Portakallı Revani
Tarifi hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder