Blogger tarafından desteklenmektedir.
Yeni Tarifler

Elmalı Turta Tarifi



 

Elmalı Turta Malzemeleri



  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket toz vanilya


Elmalı Turta Yapılışı


İlk olarak elmalı turta yapımında kullanacağınız elmaların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
Sonra bir tavaya yağ ilave edip elmaları soteleyin.
Elmaların rengi değişmeye başladığında toz şeker ve tarçın ilave edip soteleme işlemine devam edin.
Bir karıştırma kabına un, yumurta, pudra şekeri, iki yumurta, yağ, kabartma tozu, vanilya ve toz şeker ilave edip malzemeler karışana kadar karıştırın.

Hazırladığınız hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.


Hazır haldeki hamurdan birazını ayırın.
Kullanacağınız alana un serpin ve merdane kullanarak hamuru ince şekilde açın.
Açtığınız ince haldeki hamuru turta kabına alın ve kenar kısımlarını düzenleyin.
Hamuru düzenledikten sonra çatal batırarak delik açın ve 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Sonra önceden ayırdığınız hamuru merdane kullanarak açın ve uzun şeritler elde edecek şekilde kesin.
Fırındaki turta piştikten sonra çıkarın ve hazırladığınız elma harcını ilave edip iyice yayın.
Elma harcının üzerine de şerit halde kestiğiniz hamurları yerleştirip tekrar 180 derece de 15-17 dakika pişirin.


Elmalı Turta Tarifi hazır.
Afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi



 

 

Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri


   4 tane yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı hindistan cevizi
    1 su bardağı ceviz - fıstık
    1 su bardağı galeta unu
    2 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

Şerbet için malzemeler


    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su

Kreması için malzemeler


    1 litre süt
    Yarım su bardağı nişasta
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 paket kremşanti


Kıbrıs Tatlısı Yapılışı 

 


Kıbrıs tatlısı yapımına şerbeti hazırlayarak başlayın.
Orta boy bir tencereye su ve şeker ekleyip iyice kaynatın.
Su ve şeker karışımı iyice kaynadıktan sonra soğuması için kenara alın.
Sonra karıştırma kabına yumurta ve toz şeker ilave edip 4-5 dakika mikser yardımıyla çırpın.
Yumurta ve toz şeker karıştıktan sonra diğer malzemeleri ilave edip çırparak kek hamurunu hazırlayın.
Hazır olan kek hamurunu 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kıbrıs tatlısının keki piştikten sonra dilimleyin ve önceden hazırladığınız şerbeti üzerine dökün.
Daha sonra kreması için;
Bir tencerenin içerisine süt, nişasta ve toz şeker ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.
Krema piştikten sonra ocaktan alın ve soğuduktan sonra kremşanti ilave edip çırpın.
Hazır olan kremayı Kıbrıs tatlısının üzerine ilave edip iyice yayın.
Son olarak üzerine çekilmiş ceviz ve ya fıstık ilave edin.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi hazır.
Afiyet olsun.

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri