Alman Pastası Tarifi







Alman Pastası Malzemeleri

Keki için;

·         2 adet yumurta
·         1,5 çay bardağı şeker
·         1 çay bardağı süt
·         3 çay bardağı un
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 paket kabartma tozu

Kreması için;

·         500ml süt
·         3 yemek kaşığı un
·         1 çay bardağı şeker
·         1 adet yumurta
·         1 yemek kaşığı tereyağı
·         1 paket vanilya

Alman Pastası Tarifi                   

Pastanın yapımına keki ile başlayın.
Derin bir kabın içerisine 2 yumurta ve 1.5 çay bardağı şeker ilave edip bembeyaz bir karışım elde edene kadar çırpın.
Karışım bembeyaz olduktan sonra içerisine süt, un, kabartma tozu ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız hamuru önceden yağlanmış tepsinin içerisine boşaltın.
Tepsiye boşalttıktan sonra ise önceden 160 derecede ısıtılmış fırında kek pembeleşene kadar pişirin..
Kek piştikten sonra keki soğuması için kenara alın ve bu sırada kremasının yapımına başlayın.
Bir tencerenin içerisine 500 ml süt, 3 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı şeker, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave edip koyulaşana kadar pişirin.
Krema hazır olduktan sonra hazırladığınız keki ortadan ikiye bölün ve arasına kremayı yerleştirip iyice yayın.
 Kremayı iyice sürdükten sonra kekin üzerini kapatıp üst kısmına pudra şekeri dökün.
Kek soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Alman Pastası hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri