Alman Pastası Malzemeleri
Keki için;
·
2 adet yumurta
·
1,5 çay bardağı şeker
·
1 çay bardağı süt
·
3 çay bardağı un
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
·
500ml süt
·
3 yemek kaşığı un
·
1 çay bardağı şeker
·
1 adet yumurta
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi
Pastanın yapımına keki ile başlayın.
Derin bir kabın içerisine 2 yumurta ve 1.5 çay bardağı şeker
ilave edip bembeyaz bir karışım elde edene kadar çırpın.
Karışım bembeyaz olduktan sonra içerisine süt, un, kabartma
tozu ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız hamuru önceden yağlanmış tepsinin içerisine
boşaltın.
Tepsiye boşalttıktan sonra ise önceden 160 derecede
ısıtılmış fırında kek pembeleşene kadar pişirin..
Kek piştikten sonra keki soğuması için kenara alın ve bu
sırada kremasının yapımına başlayın.
Bir tencerenin içerisine 500 ml süt, 3 yemek kaşığı un, 1
çay bardağı şeker, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya
ilave edip koyulaşana kadar pişirin.
Krema hazır olduktan sonra hazırladığınız keki ortadan ikiye
bölün ve arasına kremayı yerleştirip iyice yayın.
Kremayı iyice
sürdükten sonra kekin üzerini kapatıp üst kısmına pudra şekeri dökün.
Kek soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Alman Pastası
hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder