Islak Kurabiye Tarifi



 

 

 

Islak Kurabiye Malzemeleri


    3 yemek kaşığı kakao (25-30 gr kadar)
    125 gram tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 tane yumurta
    2,5 su bardağı un
    Yarım çay bardağı toz şeker
    Yarım çay bardağı pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

Islak Kurabiye Şerbeti için:


    2,5 çay bardağı toz şeker
    3 çay bardağı su
    Limon suyu (birkaç damla)


Islak Kurabiye Yapılışı


İlk olarak kurabiyeleri ıslamak için kullanacağınız şerbeti hazırlayın.
Kurabiyeleri ıslayacağınız şerbet için şeker ve suyu bir tencereye ekleyip karıştırın.
Şerbet kaynamaya başladığında orta ateşe alıp 6 dakika kadar daha kaynatın.
Sonra üzerine birkaç damla kadar limon suyu ilave edip soğuması için buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Kurabiyesini hazırlamak için un dışındaki malzemeleri; kakao, tereyağı, sıvıyağı, yumurta, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alıp iyice karıştırın.
Karıştırdıktan sonra ise azar azar un ilave ederek yoğurun.
Yoğurma işlemini yumuşak ele yapışmayacak bir hamur olana kadar sürdürün.
Kurabiye hamuru hazır olduktan sonra ise ceviz boyutunda parçalar koparıp elinizde şekillendirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Elinizde şekillendirip fırın tepsisine dizdikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika civarı pişirin.
Kurabiyelerin piştiğini çatladıklarında anlayabilirsiniz.
Fırına verdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra önceden hazırladığınız soğuk şerbete batırıp çıkarın.
Kurabiyeyi şerbetin içerisinde her tarafının çektiğinden emin olacak kadar tutmanız yeterli.
Bütün kurabiyeleri şerbete batırıp çıkardıktan sonra geniş bir tabağa alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Süslemek isterseniz; Hindistan cevizi, fındık ve ya fıstık kullanabilirsiniz.
Son olarak ıslak kurabiyeler 1-2 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir.

Islak Kurabiye Tarifi hazır.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri