Islak Kurabiye Malzemeleri
3 yemek kaşığı
kakao (25-30 gr kadar)
125 gram tereyağı
1 çay bardağı
sıvıyağ
1 tane yumurta
2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı
toz şeker
Yarım çay bardağı
pudra şekeri
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
Islak Kurabiye Şerbeti için:
2,5 çay bardağı
toz şeker
3 çay bardağı su
Limon suyu (birkaç
damla)
Islak Kurabiye Yapılışı
İlk olarak kurabiyeleri ıslamak için kullanacağınız şerbeti
hazırlayın.
Kurabiyeleri ıslayacağınız şerbet için şeker ve suyu bir
tencereye ekleyip karıştırın.
Şerbet kaynamaya başladığında orta ateşe alıp 6 dakika kadar
daha kaynatın.
Sonra üzerine birkaç damla kadar limon suyu ilave edip
soğuması için buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.
Kurabiyesini hazırlamak için un dışındaki malzemeleri;
kakao, tereyağı, sıvıyağı, yumurta, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba
alıp iyice karıştırın.
Karıştırdıktan sonra ise azar azar un ilave ederek yoğurun.
Yoğurma işlemini yumuşak ele yapışmayacak bir hamur olana
kadar sürdürün.
Kurabiye hamuru hazır olduktan sonra ise ceviz boyutunda
parçalar koparıp elinizde şekillendirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Elinizde şekillendirip fırın tepsisine dizdikten sonra 200
derece ısıtılmış fırında 20 dakika civarı pişirin.
Kurabiyelerin piştiğini
çatladıklarında anlayabilirsiniz.
Fırına verdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra
önceden hazırladığınız soğuk şerbete batırıp çıkarın.
Kurabiyeyi şerbetin içerisinde her tarafının çektiğinden
emin olacak kadar tutmanız yeterli.
Bütün kurabiyeleri şerbete batırıp çıkardıktan sonra geniş
bir tabağa alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Süslemek isterseniz; Hindistan cevizi, fındık ve ya fıstık
kullanabilirsiniz.
Son olarak ıslak
kurabiyeler 1-2 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir.
Islak Kurabiye Tarifi
hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder