Şeker Pare Malzemeler:
250 gram tereyağı
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta (1
tanesinin sarısı üzeri için)
½ çay kaşığı
kabartma tozu
½ çay kaşığı
karbonat
1 + ½ (1.5) çay
bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
2.5 – 3 su bardağı
un
Şerbet malzemeleri:
3 ve ya 4 su
bardağı (tercihe göre) şeker
4 su bardağı (yaklaşık
1 litre) su
1 dilim limon
Şekerpare tarifi:
İlk olarak şerbeti yapabilirsiniz.
Bir tencerenin içerisine şeker, su ve limonu yerleştirin 10
dakika kaynatın.
Tereyağı, irmik, kabartma tozu, karbonat, pudra şekeri ve
vanilyayı bir kabın içine ilave edin.
Sonrasında üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir
hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz boyutunda parçalar oluşturup
oval şekle getirin.
Şekil verme işlemi bittikten sonra borcamı yağlayın ve içine
hazırladığınız şekerpareleri yerleştirin.
Yerleştirdikten sonra 1 yumurtanın sarısını şekerparelerin
üzerine sürün ve çatal yardımıyla çizik atın.
180 derecede önceden ısıttığınız fırında şekerparelerin
üzeri kızarana kadar pişirin.
Önceden hazırladığınız şerbet soğuduktan sonra fırından
çıkardığınız şekerparelerin üzerine dökün.
Bir süre çekmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
İsterseniz üzerini Hindistan cevizi ve ya fıstıkla
süsleyebilirsiniz.
Şekerpare Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder