Şekerpare Tarifi





Şeker Pare Malzemeler:

    250 gram tereyağı
    1 su bardağı irmik
    2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
    ½ çay kaşığı kabartma tozu
    ½ çay kaşığı karbonat
    1 + ½ (1.5) çay bardağı pudra şekeri
    1 paket vanilya
    2.5 – 3 su bardağı un

Şerbet malzemeleri:

    3 ve ya 4 su bardağı (tercihe göre) şeker
    4 su bardağı (yaklaşık 1 litre) su
    1 dilim limon

Şekerpare tarifi:

İlk olarak şerbeti yapabilirsiniz.
Bir tencerenin içerisine şeker, su ve limonu yerleştirin 10 dakika kaynatın.
Tereyağı, irmik, kabartma tozu, karbonat, pudra şekeri ve vanilyayı bir kabın içine ilave edin.
Sonrasında üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz boyutunda parçalar oluşturup oval şekle getirin.
Şekil verme işlemi bittikten sonra borcamı yağlayın ve içine hazırladığınız şekerpareleri yerleştirin.
Yerleştirdikten sonra 1 yumurtanın sarısını şekerparelerin üzerine sürün ve çatal yardımıyla çizik atın.
180 derecede önceden ısıttığınız fırında şekerparelerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Önceden hazırladığınız şerbet soğuduktan sonra fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine dökün.
Bir süre çekmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
İsterseniz üzerini Hindistan cevizi ve ya fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Şekerpare Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri