Vişneli Brownie Malzemeleri:
- 150 gr küp kesilmiş tereyağı
- 300 gr bitter çikolata
- 3 yumurta
- 225 gr toz şeker (1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı)
- 93 gr un (1 su bardağından 1 silme yemek kaşığı eksik)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 32 adet likörde bekletilmiş vişne (alkol tüketmeyen dondurulmuş vişne de kullanabilir)
Vişneli Brownie Tarifi:
İlk olarak
kare borcamın içine yağlı kağıt yerleştirin.
Yağlı
kağıdın bir kısmı dışarıya taşacak şekilde olsun.
Sonra
çikolata ve tereyağını eritin.
Eritme
işleminden sonra bir kabın içine yerleştirin ve 5 dakika kadar karıştırın.
Yumurta ve
şekeri mikser yardımıyla hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
Hamur
kıvamına geldikten sonra üzerine erittiğiniz çikolata karışımını ilave edin.
Tuz, un ve
kakao ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız
karışımı bir kabın içerisine boşaltın.
Vişneleri 16
dilim olacak şekilde hamurun üzerine dizin.
Önceden 170
derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika kontrol ederek pişirin.
Fırından
çıkarttıktan sonra 1 saat bekletin. (Bekletmezseniz dağılabilir).
Geriye kalan
16 vişneyi de üzerini süslemek için kullanın.
Vişneli Brownie hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder