Vişneli Browni Tarifi



 

 

Vişneli Brownie Malzemeleri:


  • 150 gr küp kesilmiş tereyağı
  • 300 gr bitter çikolata
  • 3 yumurta
  • 225 gr toz şeker (1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı)
  • 93 gr un (1 su bardağından 1 silme yemek kaşığı eksik)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 32 adet likörde bekletilmiş vişne (alkol tüketmeyen dondurulmuş vişne de kullanabilir)

Vişneli Brownie Tarifi:


İlk olarak kare borcamın içine yağlı kağıt yerleştirin.
Yağlı kağıdın bir kısmı dışarıya taşacak şekilde olsun.
Sonra çikolata ve tereyağını eritin.
Eritme işleminden sonra bir kabın içine yerleştirin ve 5 dakika kadar karıştırın.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
Hamur kıvamına geldikten sonra üzerine erittiğiniz çikolata karışımını ilave edin.
Tuz, un ve kakao ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı bir kabın içerisine boşaltın.
Vişneleri 16 dilim olacak şekilde hamurun üzerine dizin.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika kontrol ederek pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra 1 saat bekletin. (Bekletmezseniz dağılabilir).
Geriye kalan 16 vişneyi de üzerini süslemek için kullanın.

Vişneli Brownie hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri