Supangle Tarifi




 

 

Supangle Malzemeleri:

 


  • 1 litre süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1fincan un
  • 1 fincan buğday nişastası
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 80 gr bitter çikolata (tercihen fazla koyabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya

 

Supangle Tarifi:


  • İlk olarak tencerenin içerisine yumurta sarısını ve az sütü ekleyip karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra kakao, toz şeker, nişasta, un ve vanilyayı karıştırmaya devam edin.
  • Bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra geriye kalan sütü de ilave edin ve karıştırın.
  • Karıştırma işleminden sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Karışım kaynamaya başladıktan sonra bitter çikolata parçalarını ilave edin ve çikolatalar eriyene kadar pişirmeye devam edin.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra kaselere yerleştirin.
  • İsterseniz kaselerin içerisine dilimlenmiş kek parçaları ilave edebilirsiniz.
  • 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra supangle hazır.
  • Üzerine Hindistan cevizi, fındık, fıstık ve ya tercihinize göre bir şey ekleyip servis edebilirsiniz.


Supangle Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Lezzetli Tatlı Tarifleri