Supangle Malzemeleri:
- 1 litre süt
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1fincan un
- 1 fincan buğday nişastası
- 1 fincan mısır nişastası
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 80 gr bitter çikolata (tercihen fazla koyabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
Supangle Tarifi:
- İlk olarak tencerenin içerisine yumurta sarısını ve az sütü ekleyip karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra kakao, toz şeker, nişasta, un ve vanilyayı karıştırmaya devam edin.
- Bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra geriye kalan sütü de ilave edin ve karıştırın.
- Karıştırma işleminden sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Karışım kaynamaya başladıktan sonra bitter çikolata parçalarını ilave edin ve çikolatalar eriyene kadar pişirmeye devam edin.
- Pişirme işlemi bittikten sonra kaselere yerleştirin.
- İsterseniz kaselerin içerisine dilimlenmiş kek parçaları ilave edebilirsiniz.
- 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra supangle hazır.
- Üzerine Hindistan cevizi, fındık, fıstık ve ya tercihinize göre bir şey ekleyip servis edebilirsiniz.
Supangle Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder